Vendepunktet

Hvordan skal du leve resten av ditt liv?

«Jeg aner ikke hva jeg skal bli når jeg blir stor.» Dette er en kjerneutfordring mange kommer til coaching med. De fleste av dem er over 35, og mange av dem er faktisk ganske store allerede. De føler at de står ved en skillevei i livet.

Er dette noe du kjenner deg igjen i?

Du er ikke alene

Det er mange som har det som deg. Det er faktisk helt normalt. Svært få lager en «master plan» for livet sitt i barndommen eller ungdommen. Vi er der vi er fordi vi drev dit med vær og vind. Mens årene går vokser vår evne til selvrefleksjon. En gang mellom 30 og 50 våkner vi en morgen med tre spørsmål på tunga:

 1. Hvordan havnet jeg her?
 2. Er det dette jeg skal gjøre resten av livet?
 3. Hvis ikke, hva er jeg egentlig ment til å gjøre?

VENDEPUNKTET?

Torsdag 21. – tirsdag 26. september arrangerer vi en unik samling over flere dager på et unikt sted – klosteret Il Conventi i Abbazia di San Pietro i Italia. Sammen med andre som lurer på «hva skal jeg blir når jeg blir stor?» utforsker du eget liv og ledes frem mot viktige valg.

Hvem passer dette for?

Vi har allerede beskrevet følelsen hos deg som skal bli med oss på denne fem dagers langhelgen i det eldgamle klosteret midt i Italia. Hvis du kjenner deg igjen i den følelsen, kan det hende du

 • har en jobb som er «helt grei», men egentlig ikke gir deg så mye
 • er selvstendig næringsdrivende, men strever med å tydeliggjøre og rendyrke ditt budskap
 • står i en valgsituasjon, privat eller karrieremessig
 • har en hemmelig lidenskap, en indre drøm, og kjenner at det er nå eller aldri

Hvis du kjenner deg igjen i noe av dette, MÅ du lese videre.

Hva tar du med deg?

I løpet av oppholdet ledes du og de andre deltagerne gjennom en prosess som vil gi deg større klarhet og trygghet til å ta det rette valget. Kanskje du reiser hjem klar for å ta Det Store Spranget. Kanskje du reiser hjem i trygg visshet om at du allerede er på rett hylle i livet, og nå vil satse 100 prosent på at det skal bli bra. Det spiller ingen rolle hva du velger. Det viktigste er at du tar et valg du står trygt i.

 

To erfarne «fjellfolk»

Du vil ledes gjenom prosessen av to meget erfarne coacher, Siri Spillum og Paal Leveraas. Vi vil hjelpe deg med å oppdage og utforske dine egne verdier, dine styrker og svakheter, og dine drømmer og lidenskaper. Med det som fundament leder vi deg frem mot det store, kanskje litt skremmende, men også utrolig forlokkende nye punktet i ditt liv:

Vendepunktet.

Vi vet du kan. Vi har selv vært der du er nå.

Siri Spillum

Jeg har ikke tall på alle mine vendepunkt, men det er et som har betydd mer enn alle de andre.  Mens jeg jobbet som rådgiver og kursutvikler ved Varehandelens høyskole fikk jeg høre om coaching. Begrepet hadde akkurat kommet til Norge. Jeg ble rått fascinert og gikk på det som var av kurs. Sissel Gran var min mentor. Det var mystisk, annerledes og spennende. Kalkyler og verdikjeder måtte vike.

Mens jeg stadig lette etter nye metoder og coachverktøy utviklet jeg min egen unike metode. Den er forbausende presis, og gjør at den som coaches lettere finner sitt eget skattekammer.

Jeg har coachet et utall av ledere og andre som ønsker noe mer i livet eller i jobben sin. Noen sideveier har jeg tatt, men kommer stadig tilbake, det er her mitt hjerte banker.

Jeg er skribent for Aftenposten og ulike magasiner. Du kan også høre meg i NRK radio. Jeg har skrevet to bøker utgitt på Cappelen Damm. Bryt mønstre i 2013 og Tenn gnisten i 2015. Nå skriver jeg på min tredje, om Elefanten i rommet.

Jeg er i tillegg partner og kreativ leder i Senter for gjennomføringskraft AS.

Paal Leveraas

For mer enn tyve år siden hoppet jeg for første gang ut i det store, tomme rommet uten å være sikker på om jeg hadde en «fallskjerm». Jeg forlot en toppstilling i media for å starte et nytt mediehus på Internett. Det var en svimlende følelse. Jeg har aldri angret. Tvert imot, nå er det nesten blitt en vane å revurdere hva jeg gjør og hvor jeg står med jevne mellomrom.

I sommer gjorde jeg det igjen. Etter fem år som kommunikasjonsansvarlig i HR Norge leverte jeg inn min oppsigelse. Jeg er nå i siste halvdel av femtiårene, og burde vel etter alle solemerker ha blitt i den trygge, gode jobben jeg hadde. Vel vitende at jeg om nye tyve år vil angre mer på det jeg ikke gjorde enn det jeg gjorde, har jeg likevel tatt spranget, og her henger jeg nå, midt i svevet.

Jeg er coach, journalist og notorisk gründer. Jeg har blant annet vært redaktør i Computerworld Norge, digi.no, Mobile Business Magazine, og er redaktør for ukebrevet Tirsdag morgen (tirsdagmorgen.no). Jeg har to sertifiseringer innen coaching (CPCC og ORSCC), og har hjulpet hundrevis av flotte mennesker, både en-til-en og i team, i ledelse, karriereutvikling, teambygging, kommunikasjon, forretningsutvikling og andre temaer. Jeg driver gjennom mitt eget selskap, Leveraas AS.

Il Convento ligger på en høyde med utsikt over Umbriadalen. Med sine 1000 år, gir det en stemning du sent vil glemme. Klosteret er oppusset på mesterlig vis, hvor det meste er autentisk og tatt godt vare på. Live Mørstad forvalter klosteret på sin utsøkte og personlige måte. Rommene er enkle, rene og romslige. Det er 7 enkeltrom og 7 dobbeltrom.  Maten er hjemmelaget bondekost. Den fortjener stjerner. I nærheten finnes det lokale butikker med et godt utvalg av lokale oster og skinker. Det er 5 mil til både Assisi og den antikke og sjarmerende byen Perugia.

Studiesenteret ilConvento

 • 14 mil fra Roma og en halvtime fra Assisi
 • Grønt og frodig i hjertet av Italia
 • Oliven, vin og kultur
 • Nærmeste nabo er den sjarmerende middelalderbyen Trevi
 • Her, i det gamle klosteret Abbazia di San Pietro, har Ilconvento sitt studie- og feriested: Omgitt av olivenlunder, store løvtrær og vinranker – et vakkert kloster med en helt unik atmosfære