Det er bra å være positiv, men er det alltid en fordel å si ja?

Det er fredagsstemning hos Furua as. Nok en uke med gode resultater gir ekstra god stemning. Etter lunsjen blir det småpratet om løst og fast. Liv som er nyansatt markedssjef, tar ordet: «I går møtte jeg en hyggelig fyr som snakket varmt om besøkstjenesten for syke i regi av Røde Kors, eller hvem det nå enn var!»

Alle er enige om at det er flott at noen gjør slikt på sin fritid.

«Jeg fikk kortet hans. Hva om jeg ringer for å si at vår avdeling stiller opp til besøkstjenesten nå før jul?»

Ole blir helt blek av forslaget, men sier ingenting. Det er det heller ingen andre som gjør. De har jo akkurat småpludret om gode gjøremål i veldedighetens ånd. Ole har så å si aldri tid til å hente i barnehagen, og nå dette! De fleste kjenner motstand mot prosjektet.

Liv leder an og deler et par dager etter ut besøkslisten. Isolert sett er besøkene utelukkende positive, men få føler egentlig at de har tid til dette. Det er ikke bare Ole som opplever at enda en jobbrelatert oppgave nå før jul, går ut over en hardt prøvet hjemmearena.

Liv er positiv. Det er alle enige om. Men hun har også et umettelig behov for oppmerksomhet.

Skjult agenda

Det er så herlig med ja-folket. De sprer så mye positivitet. Eller gjør de det?

De sier ja til det meste, og er tilsynelatende alltid så glade. De kan minne litt om hippiene, de som hadde peace and love som ledestjerner. Den gang alt var lov. Spørsmål om hva som passet den enkelte, ble overskygget av den kollektive ja-bølgen.

Å være positiv, er i seg selv sunt. Det kjennes godt. Det er når positiviteten brukes for å få noe tilbake, når den skjuler en annen agenda eller er påtatt, at den begynner å bli uspiselig. Med sin såkalte entusiastiske og positive fremtoning, støtter ja-folket stort sett alle ideer. Gode eller dårlige. Dette kan vekke harme og irritasjon hos dem som er kolleger.

Ja-folket beskytter faktisk seg selv. De gjør seg uangripelige med sin ja-holdning. For hvem vil si imot, de er jo så positive! For ikke å ødelegge stemningen, svelges kameler. Få har lyst til å bryte det positive med en kommentar, eller et spørsmål som kan bli oppfattet som negativt.

Mange hatter

Ja-folket er også på foreldremøter. Der klapper de gjerne begeistret over forslag om å sette et felles seerforbud mot amerikanske TV-serier før barna har fylt 12 år. De klapper også til at alle i klassen inviteres til å feire grønnsaksbursdag. Det er ikke måte på! Med bare litt innsats av alle, se hvor fint og flott det kan bli!

Ja-folket har mange hatter

Enkelte ja-folk har spesialisert seg på å få med seg alle, da er det ingen tvil om hvem som hadde den gode ideen. De er selv i overkant begeistret og stiller sjelden spørsmål om ideen er gjennomførbar. Snakk om å la seg motivere av egne ideer! De gir fra seg oppgaver før andre får summet seg. De kupper forsamlingen. Mens andre støtter alle ja-folkets forslag, for så å smyge seg vekk når oppgavene skal fordeles.

Det ja-folket har til felles, er at de dekker over hva som ligger bak positiviteten. Mange har en skjult agenda. De liker å fremstå som godhjertet, der de formelig bobler over av engasjement. Med sin positive maske unngår de kritikk. Og nettopp kritikk er det verst tenkelige for Ja-folket. Men selv for Ja-folket finnes det håp!

Du i rollen som et Ja-folk-medlem:

  • Ved å være nyansert, kan du få kritikk. Men hva så?
  • Du trenger ikke å lage en påtatt gladstemning. La det heller skje det som skjer! Da beholder du din integritet.
  • Tenk over hva du sier ja til! Din støtte på feil sted kan få konsekvenser for deg eller andre.

Andre i rollen:

  • De sprer rundt seg med forslag det er vanskelig å si nei til. Vurder om forslaget er bra eller dårlig.
  • Du trenger ikke alltid være enig med Ja-folket.
  • Du kan lett oppleves som negativ hvis du misliker forslaget. Si noe om dette!
  • Still gjerne spørsmål rundt gjennomførbarheten.

NB! Jeg vil på ingen måte ta ifra deg den ekte gleden av å være positiv! Jeg vil bare pirke litt ved det uekte, det som dekker noe. Det fører til mye rart når Ja-folket sprer av sin glede. La oss heller heie på det ektefølte engasjementet!

Møt flere karakterer på Furua A/S. I forrige uke var idebøddelen på ferde: Hva gjør du hvis kollegaen din dreper alle nye ideer med et øksehugg?

Les artikkelen på aftenposten.no