Flørt med bøddelen

Hos Furua AS hadde salget dalt. Frustrasjonen var til å ta og føle på

Det var på tide å jobbe frem en ny salgsstrategi. På teammøte ble det klekt nye ideer. Alle var tilsynelatende enige. Det ble foretatt en bekreftende runde rundt bordet. Det kollektive engasjementet var viktig. Nå skulle alle dra i samme retning, fokusert og med god energi.

Alle var med, unntatt Liv, en av selgerne på teamet. Hun synes ikke om den nye ideen. Hun hadde ikke gitt uttrykk for at ideen var god, men hadde heller ikke sagt seg uenig. Det eneste hun gav, var et intetsigende blikk.

De store resultatene uteble, men det var god energi i gjengen. De bestemte seg for å fortsette med ny strategi i en periode til. De var sårbare. Liv endret ikke på noe, men fortsatte som hun alltid hadde gjort. Hun trenerte. Hun stakk med bitende kommentarer der hun kunne.

Energien ble forandret. Inn hadde usikkerheten og tvilen kommet. Dette utnyttet Liv. Hun slo med sin beregnende øks. Kollegaene var et lett bytte.

Grimaser og kritikk

Du kjenner sikkert igjen bøddelens herjinger, på jobb eller hjemme. Straffen er nådeløs om du har drømt deg bort, sendt feil mail, har sagt noe dumt, eller realiserer en idé.

På middelalderens torg fullbyrdet bøddelen dødsdommer og fortok passende avstraffelser for en forbrytelse. Skikket man seg ikke vel, ble bøddelen kontaktet. Uten forvarsel var naboen uten hode. Frankrikes nasjonalhelt Jeanne d`Arc ble som kjent halshugget for hekseri – og ikke nok med det; for å ha brukt mannsklær!

På Furua rullet det ikke kroppsdeler, men idéer og tanker.

På Furua rullet det ikke kroppsdeler, men ideer og tanker. På kort tid kan den gode ideen for å nå det ønskede målet forvandles til tvil og motstand. Bøddelen har vært der!

I redsel for å bli dømt smiskes det, ja, nærmest litt flørtende. Du er redd for at din gode idé ikke blir godtatt. Da er det lett å inngå et kompromiss med bøddelen allerede før ideen er presentert.

En bøddel kan være kollegaen som ikke viser med en grimase hva hun synes, før møtet er ferdig. Først da raseres det som kom frem på møtet. Det er også en bøddel i ham som ser det verst tenkelige i et hvert forslag.

Bøddelens drivkraft er å tappe andre for god energi

De gir sjelden ved bordet, men sier gjerne;

«Vi har det ikke noe hyggelig her!»

«Det er jo på grunn av produktene at vi selger så godt, og ikke på grunn av vår innsats!»

«Dette kan da umulig gå bra!»

Andre bødler er det vanskeligere å vite hvor du har. De ender ofte opp med å gjøre det motsatte av det som er besluttet.

Bøddelen får andre til å bli irrasjonelle. De kan rett og slett vippe hvem som helst av pinnen!

Det er frustrerende å jobbe med slike mennesker. De legger godt til rette for konflikter og et mindre hyggelig arbeidsmiljø.

Det er en god miks av motstand og negativitet som er energien i bøddelen. Motstand mot noe positivt og oppbyggende.

Det å være kritisk til en idé, er av og til både berettiget og nødvendig. Enkelte ideer er umulig å gjennomføre. De vil ganske enkelt ikke føre fram til noe bra. Da er konstruktiv kritikk og fruktbare innsigelser velkomne. Her er det fornuften og ikke bøddelen som herjer.

Noen små triks til bødler:

Deg selv i rollen:

Når du er i ferd med å kritisere en annens ide, ta da en timeout! Er noe uklart, finn ut av det. Når du har den informasjon du trenger, så er det klart for dine kommentarer. Aksepter at det er forskjellige meninger. Du trenger ikke vinne alle slag. Ta fram det hvite flagget når du har gått for langt! Gå heller for den beste løsningen!

Når andre er i rollen:

Å flørte med bøddelen er feigt. Når ingen sier i fra, får bøddelen fritt spillerom. Ta heller ansvar! Ta opp den aktuelle saken og be om endelig avklaring. Bli enig om hvordan dere skal takle den. Kjenner du på lysten til å ta igjen? Øks mot øks gir mye søl!

NB: Har bøddelen vært til stede og punktert arbeidsglede og positiv kreativitet er det vanskelig å rydde opp. Bøddelen må bli bevisstgjort hvordan han påvirker teamet. Selv en bøddel kan finne en bedre rolle!

afp000798138
Foto: Jenny Jordahl (Illustrasjon)

Les artikkelen hos Aftenposten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>