Strategene hos Furua ser for seg den store kontrakten. Den er riktig nok et stykke unna. Faktisk milevis

De er som besatt, Jon og Anders, som har brukt et større beløp på å planlegge Furuas vekst. Klara banker på døren til styrerommet. Hun har fått en henvendelse om en større leveranse. Denne kontakten ønsker et møte for å sjekke mulighetene om et eventuelt samarbeid. Jon og Anders føyser henne av. De tar seg ikke tid til å høre hva Klara har på hjertet. Det kan umulig være av interesse. Det som gjelder er «the big fish.» De kontakter de beste konsulenter. De kjøper dyrebare råd. Denne gangen mangler ingen midler.

Det måtte ende som i eventyret om Askeladden. Mens Jon og Anders brukte opp pengene til å planlegge Furuas vekst, bet storfisken på en annen krok. Og mens storfisket pågikk, fikk konkurrenten til Furua en meget hyggelig ordre. Den hadde Klara fikset. Hun tenkte sitt.

Vyer og virkelighet

Å tenke stort er viktig. Tankene gir vyer som kan føre deg videre. Noe å strekke deg etter.

Per og Pål har også vyer. Store vyer. De vil vinne prinsessen og halve kongeriket.

På veien til målet skjer det mange ting, men Jon og Anders overser det. De ser hverken Klara eller andre muligheter.

«Å samarbeide kan da umulig gi noe!» De vil ikke lytte der de haster grådig av gårde. Innspill er ikke for dem. De er kun opptatt av målet. Veien til deres mål er hovedgaten rett frem. Fokusert og med skyggelapper på.

De ser ingen spennende smug, eller kjenner lukten av eksotisk mat. De gløtter ikke engang.

Per og Pål ser du på treningsstudioet. Fiksert til det ytterste. For dem gjelder proteiner. Alt annet er tull. De skipper det meste, bortsett fra en pokerkveld i ny og ne. Vekter og benkpress henger høyest.

Byr ikke opp til dans

Per og Pål vil som de fleste ha seg en partner. De vil ha sin drømmekvinne. Hun har blå øyne, er 1,70 høy, og hun er opptatt av karbohydrater og tabeller. Hun kommer så klart fra den riktige siden av elven. De ser ikke etter andre. De overser juvelen rett over bordet. De byr ikke opp til dans. De speider etter ernæringseksperten. Det blir med drømmen.

Skjulte bonuser går Per og Pål glipp av.

Vi vet jo at den gamle kjerringa med nesen i ei rot har så uendelig mye å by på. Men først tester hun om du er modig nok til å dele. Ja ikke bare det, hun tester om du aksepterer andre. Per og Pål består ikke prøven. Dermed går de glipp av skipet som kan gå like godt til lands som til havs. De får som kjent hverken prinsesse eller land.

Deg i rollen som Per og Pål:

Består du prøven? Se deg rundt der du er! Forsyn deg!

Når andre har rollen:
Si noe om at det er unødvendig å gå over bekken for å hente vann! Snakk gjerne om nødvendigheten av tilstedeværelse i hverdagen.

NB!

Skattene er der du er!

Det er lett å tro at de er på den andre siden av kloden. Langt av sted.

De er nok i Kina, men også i gaten der du bor.

Det trenger ikke være en hensikt med alt du gjør. Gjør heller som Askeladden. Bli med på det som skjer!

Les om de andre personlighetene som jobber på Furua AS

FOTO: JENNY JORDAHL
Se artikkelen på aftenposten.no