Det er ikke alltid lederen i bedriften er Sjefen med stor S!

Selgeren Åge kommer feiende inn.

Yes! Nok et salg i boks!

Kollegene er godt i gang med å planlegge ukens salgsturne. Åge spør teamleder Aina: «Hvor er kaffen?»
Åge er ingen møtegjenger, han sukker og ser ofte på sin Rolix, nyinnkjøpt strandkupp fra siste Thailandferie. Han vil videre. Fort.

Under temaet «aktivitetsplanlegging» reiser Åge seg; «Jeg må ringe en kunde, men fortsett dere!»

Spillerom

Åge ser ikke viktigheten av samspill. Hos Furua er han den desidert beste selgeren. Han gir blaffen i hvordan de andre har tenkt seg arbeidsdagen. Han har egne planer. Han vil ha spillerom og god plass til å skinne alene.

Åge blir drevet av sitt relativt store ego. Han synes selv at han med sine salgstall er unntatt fellesskapets regler.

Aina synes det er en stor utfordring å jobbe med Åge. I sin rolle som teamleder skal hun motivere til innsats. Det er vanskelig med Åge på laget. Han følger sjelden felles strategi. Han kan lett avfeie en plan, hvis det ikke passer inn i hans system. Få har lyst til å jobbe i gruppe med Åge. De vet jo at han gjør det på sitt vis uansett.

«Sjefen» kan ha mange masker

Du trenger ikke å være en leder for å falle inn i mønsteret til Sjefen – det er jeg.

Drivkraften kan være ønske om å bli sett som sterk, kompetent, flink og vellykket. Virkemidlene er mange. Åge er høylytt og undervurderer sine kolleger.

En annen variant av Sjefen – det er jeg kan du møte på kurs. Han eller hun avbryter stadig vekk kursholder for å fortelle om sin briljante tolkning.

Du har kanskje også møtt hun som tar plass langt utover sitt mandat og overtar styringen. Eller han med størst bil og beltespenne.

Stor spennvidde

Rollen er i høy grad selvmotiverende. Sjefen – det er jeg kjører fort i høyden og digger det. Han får ting unna og er en øyeblikkets mester. Når andre nøler, er han allerede i full gang. Beslutninger tas spontant, og uten blygsel.

Det smaker dårlig å vise seg liten.

Mange av nevnte «sjefer» er redd for å fremstå som spinkel og svak, enten det er overfor seg selv eller andre. De har mange virkemidler for å unngå å være liten.

Deg i rollen

Når du har overkjørt andre og spillets regler, still deg da spørsmålet: «Hvorfor gjør jeg dette? Er jeg lysten på oppmerksomhet?»

Når du kjenner «kicket», vær oppmerksom på at du muligens overkjører andre.

Andre i rollen

Når noen trosser fellesskapets beslutning – minn dem da på at dette ikke er en solodans.

Når noen vil skinne litt ekstra – aksepter at de vil sole seg i glansen.

NB! Sjefen – det er jeg! er et handlingsmønster mange av oss kjenner igjen i forskjellig grad og utførelse. De som tar rollen, glemmer verdien av andre i sin higen etter å bevise sin egen verdi. Sjefen – det er jeg! trenger å bli bevisstgjort lagspillets viktighet. Å skinne alene er godt, men jammen er det like bra å skinne med flere.

Her kan du lese om flere av typene på Furua A/S:

FOTO: JENNY JORDAHL
Se artikkelen på aftenposten.no